«Укрпошта» передала 1 млн гривень на відновлення музею Сковороди на Харківщині

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

«Укрпошта» зібрала з продажу поштових марок 1 мільйон гривень та передала його на відновлення Національного музею всесвітньо відомого філософа Григорія Сковороди у селі Сковородинівка Харківської області, який у травні 2022 року був зруйнований прямим влучанням російської ракети.

Про це Харків Times повідомили в «Укрпошті».

«1 мільйон на збереження культурної пам’ятки! Саме стільки в національній валюті ми з вами зібрали з продажу поштових марок та передали на відновлення Національного літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди, що на Харківщині», – йдеться у повідомленні.

У відомстві розповіли що ці гроші були зібрані завдяки продажу тематичного поштового блоку «До 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди. Сад божественних пісень», частина вартості якого – це донат на відновлення музею.

Як повідомляв Харків Times, у вересні 2022 року «Укрпошта» заявила, що спрямує 7,5 млн гривень на відновлення зруйнованого російською ракетою Національного музею всесвітньо відомого українського філософа Григорія Савича Сковороди у селі Сковородинівка Богодухівського району Харківської області.

Музей всесвітньо відомого філософа Григорія Савича Сковороди у селі Сковородинівка на Богодухівщині Харківської області, зруйнований внаслідок прямого влучання російської ракети у травні 2022 року, оголосив збір коштів на фінансування аварійних робіт з консервації будівлі та відновлення пошкоджених експонатів. Збір був оголошений напередодні 301-річчя славетного філософа, яке відбулося 3 грудня.